Doprava od 1000,-Kč ZDARMA

Proč jsou vůbec elektronické cigarety o tolik zdravější variantou kouření?

Elektronické cigarety versus klasické tabákové cigarety. Pro spoustu lidí v tomto souboji jde především o styl kouření. Přitom jsou ale mnohé výhody opravdu velké a v mnoha případech jdou až do takových úrovní, že se můžeme bavit víceméně o zcela jiné návyku, než jsou samotné tabákové výrobky. 

Zdraví je přitom jednou z věcí, které jsou naprosto neporovnatelné mezi jednou nebo druhou variantou kouření. A my se dnes podíváme na to, proč tomu tak vůbec je a jak je to možné, že jsou elektronické cigarety o tolik zdravější.

Co je na klasickém kouření to špatné?

Na klasickém kouření jsou špatné vedlejší produkty spalování tabáku. Samotný tabák není nutným zlem, ale v případě procesu pálení vznikají obtížné a těžké prvky, které mohou za případné zdravotní komplikace, které mohou způsobit. Mezi nimi jsou také takové prvky, jako je dehet. Právě dehet je největším nepřítelem. Působí onen nepříjemný zápach, co ulpívá na všem v kuřákovo okolí i na kuřákovi, a především se nenávratně ukládá v plicích a těle.

Proč není přítomen v elektronce?

Proč ale není takový dehet přítomen v elektronické cigaretě? Důvod je naprosto jednoduchý, jedná se o zcela rozdílnou náplň. Zatím co klasické cigarety používají tabák, tak elektronické cigarety používají speciální směsi, které jsou na vodní bázi s různým chemickým složením. Díky tomu tak nevznikají žádné vedlejší produkty spalování. 

Největší zdravotní výhoda je přitom také výhodou, která se odráží na oblíbenosti elektronických cigaret a možnostech, které vám mohou nabídnout. Jednotlivé náplně mají velice odlišné složení a v nejlepších případech nabízí originální a příjemné vůně a příchutě. Díky tomu je pro vás kouření stále zajímavé, přičemž pro okolí může být dokonce i příjemnou záležitostí.



Používáme ověření věku Adulto