Doprava od 1000,-Kč ZDARMA

Co potřebujete vědět pro cestování s elektronickou cigaretou

Elektronické cigarety jsou mnohdy legislativně brány jinak v porovnání s klasickými cigaretami. Při cestování je dobré dopředu vědět, s čím můžete počítat. Kromě toho platí pro elektronickou cigaretu několik základních pravidel, ať si můžete její používání užít na cestách bez problémů. 

Správná přeprava elektronické cigarety a příslušenství

Elektronická cigareta je vlastně takový malý přístroj. Pro bezproblémové používání na dovolené si nezapomeňte zabalit všechny komponenty a příslušenství. Důležité jsou náhradní náplně či nabíječka. Při delších cestách si můžete brát i více baterií pro výměnu a několik náustků. Díky skladným rozměrům by se vše potřebné okolo elektronické cigarety mělo vejít do menší taštičky. 

Pravidla v letecké dopravě

Při cestování letadlem je potřeba brát v úvahu, že baterie je elektrických zařízením a náplň kapalinou. To znamená, že výměnné baterie nejlépe přepravíte ve vhodném pouzdře v příručním zavazadle. Náplně v příručním zavazadle mohou být do objemu 100 ml a umístěné v uzavíratelném sáčku. Uložit je můžete také do odbaveného zavazadla, kde je rovněž lepší umístit náplň do sáčku, kdyby náhodou při změnách tlaku vytekla. 

Pozor na země, kde je vapování omezeno nebo zakázáno

I přesto, že na elektronických cigaretách rozhodně není nic špatného a jsou dokonce lepší variantou v porovnání s těmi klasickými, existují země, kde je vapování omezeno nebo úplně zakázáno. Při nápadném používání elektronické cigarety zde můžete mít problémy. Dopředu si tak zjistěte, jestli vaše cílová destinace spadá do podobného omezení a jak se případně chovat, ať si nepřiděláte zbytečné problém. 

Kde je vapování zakázané:

  • Amerika – Kolumbie, Mexiko, Venezuela, Uruguay, Nicaragua
  • Afrika – Gambie
  • Asie – Filipíny, Malajsie, Indonésie, Kambodža, Singapur, Thajsko
  • Blízký východ – Spojené Arabské Emiráty, Katar, Libanon, Bahrain, Jordánsko

Země s omezením používání elektronických cigaret:

  • Belgie – vapování je zakázáno na veřejném prostranství a veřejně přístupných místech
  • Chorvatsko – zakázáno ve všech veřejně přístupných uzavřených prostorech
  • Saudská Arábie – zakázáno na většině veřejných míst. Pozor na import, kdy je možné dovézt si jen malé množství pro vlastní potřebu. 
Používáme ověření věku Adulto